Projecten

LOPENDE  PROJECTEN


Anoroc definitief met titel

ANOROC


Drie acteurs en een vijfkoppige blazersband brengen een niet-alledaags poëzieprogramma over een alledaags thema: corona.

Het virus zette onze wereld op zijn kop. Nu is het onze beurt om corona binnenstebuiten te keren. 'ANOROC' moet hoop geven aan mensen die het lichtje aan het eind van de coronatunnel even niet meer zien.

Ook voor mensen die Nederlands leren.


Met steun van vzw ‘de Rand’ en de Taalunie


 

Concept en regie: Rudy Goes

SpelJorka Decroubele, Gregory Van Damme en Elias Bosmans

Muziek: blazersensemble BREATHE (Kasper Baele, Niels Hap, Andy Dhondt, Carlos Alexis Escalona en Davy Callens)

Productie: Theater van A tot Z

LEVEL 10


Twee jongeren, Ina en Amir worden meegesleept in een nieuwe online game, genaamd 'Level 10'. Level na level worden ze uitgedaagd om hun grenzen te verleggen in ruil voor punten, succes en geld. Ze moeten "onschuldige" opdrachten vervullen: o.a. alcohol drinken en sigaretten roken. Level 10 bereiken is hun ultieme doel. Gaandeweg komen ze meer te weten over de malafide praktijken van de Rus Dimitri die achter het spel schuilt...


Met de steun van de stad Antwerpen.

 

Tekst en regie: Rudy Goes

Spel: Charlotte De Groof, Amir Motafaff en Peter Schoenaerts

Productie: Theater van A tot Z

Level 10
Level 10

KATO 2.0


Een theatervoorstelling met een actrice en een robot.


De mens creëert voor zichzelf een nieuwe toekomst met de hulp van artificiële intelligentie. Hoe ver mogen we daarin gaan?

‘Kato 2.0’ is een voorstelling over moderne technologie en hoe die er zou kunnen uitzien. De verbondenheid tussen Kato en haar robot roept vragen op: ‘Kunnen computers denken, of voelen?’


De 15-jarige Kato is door een ongeluk verlamd geraakt. Ze droomt van een nieuw leven, eentje waarin ze weer kan lopen. De kracht en het doorzettingsvermogen om haar droom werkelijkheid te laten worden, vindt ze bij Zora. Die denkt met haar mee, troost haar en stimuleert haar. En dat terwijl Zora zelf niet meer is dan een hoop metaal en plastic. Of zit er toch écht leven in die robot?

 

Tekst en regie: Rudy Goes

Spel: Eline Kuppens

Acteurs op video: Moyra Goes, Amanda Quansah, Rebecca Tanghe en Wim Van de Velde

Decor: Rudy Goes

Productie: Theater van A tot Z

TIRESIAS


Tiresias is één van de boeiendste theaterpersonages uit de Griekse oudheid. Zijn verhaal begint wanneer hij gepassioneerd staat te gluren naar de oogverblindende godin Athena, die naakt aan het baden is. Als straf maakt ze hem blind, maar in ruil geeft ze hem de gave in de toekomst te kijken.

 

Deze theaterproductie draait om het verschil tussen ‘blind zijn’ en ‘niet zien’. In onze hedendaagse enscenering roept dit eeuwenoude verhaal ook vragen op over anders zijn en gelijke kansen. Tiresias zelf wordt gespeeld door een blinde acteur. Zijn personage zet aan tot reflectie: het vanuit een ander standpunt ‘bekijken’ van onze samenleving.

 

Tekst en regie: Rudy Goes,

Spel: Anne Van Opstal, Gregory Van Damme en Pol Verest

Decor: Rudy Goes

Productie: Theater van A tot Z

01 smile
02 smile
03 smile
04 smile
05 smile

#SMILE


We genieten. We leven voluit. We hebben het druk, druk, druk. En iedereen moet het weten. Wie hoort het stemmetje nog dat – diep vanbinnen – ‘te druk!’ roept? Maar ja, je kan niet uit een op hol geslagen trein stappen. Die stopt pas als hij crasht. That’s life. SMILE!


#smile is een poëtische voorstelling voor actieve youtubers, facebookers, instagrammers en snapchatters, over sociale media en burn-out.


Tekst: Rudy Goes, Tine Priem, Rudi Giron

Regie: Rudy Goes

Spel: Tine Priem en Rudi Giron

Productie: Theater van A tot Z

©  Rudy Goes